DE GROOT EN LPMW SAMEN VERDER

De Groot Lasopleidingen en het LPMW Lasinstituut, de opleidings- en certificeringstak van Laspartners Multiweld, bundelen hun krachten. Vanaf 6 juni werken zij samen in een joint venture op het gebied van lasopleidingen en certificeringen.

Zeven vestigingen

De Groot en LPMW verzorgen gezamenlijk kader- en praktijkopleidingen vanuit zeven vestigingen in Nederland. Naast het voordeel van de landelijke dekking zit het synergievoordeel voornamelijk in het kunnen aanbieden van een compleet aanbod aan handvaardigheidopleidingen, kaderopleidingen, certificeringen van lassers, lasmethoden en bedrijfsprocessen zoals EN 1090-1 en EN-ISO 3834. Als direct gevolg van de samenwerking zijn veelgevraagde kaderopleidingen, zoals de opleiding tot lascoördinator (EWCP-B en EWCP-S), visueel lasinspecteur (VT-w1 en VT-w2) en middelbaar lastechnicus (S-IWT en IWT) vanaf nu ook beschikbaar in Breda.

Eigen identiteit

Beide partijen zullen hun eigen vertrouwde identiteit behouden. Daarnaast profiteert het LPMW Lasinstituut van de jarenlange ervaring op het gebied van lasopleidingen van De Groot Lasopleidingen, terwijl De Groot zijn activiteiten uitbreidt van een naar zeven vestigingen. De Groot Technisch Uitzendbureau, het andere bedrijfsonderdeel van De Groot Lastechniek, valt buiten deze joint venture. Dit geldt ook voor alle overige activiteiten (verkoop, verhuur en service) van Laspartners Multiweld.
Naast het uitzenden van technisch personeel en het opleidingscentrum is De Groot Lastechniek actief in de verkoop van lastechnische producten. Deze activiteiten worden ook overgenomen door Laspartners Multiweld.
Het managementteam van de nieuwe organisatie wordt gevormd door Wim de Groot (directeur), Gert Eilander (directeur) en Helene Kaspers (operationeel manager).

Bron: vakblad lastechniek

Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt