INDUSTRIEEL LASSEN

Wat is Industrieel Lassen?

 

Lassen

Lassen, het verbinden van materialen (meestal metaal) door druk en of warmte waarbij op de verbindingsplaats meestal vloeibaar materiaal wordt aangebracht om de delen samen te voegen, is onze specialiteit! Anders dan bij solderen smelt ook het materiaal van het object (zoals een pijp) en niet alleen het las-materiaal.

Geschiedenis van lassen

De eerste sporen van lassen komen al uit de Brons- en IJzertijd in zowel Europa als het Midden Oosten. In het begin werd er vooral gehamerd om twee verschillende delen te verbinden; met de uitvinding van de elektrische lasboog werd dit proces anders. Tegenwoordig kennen we TIG-lassen, geschikt voor lichtere lassen en MIG?MAG-lassen geschikt voor zwaardere lassen.

Las-processen

Er zijn vijf verschillende las-groepen, waar weer veel verschillende lasprocessen onder vallen. Van booglassen tot elektrische weerstand lassen tot autogeen lassen en druklassen.

Wat zijn de voordelen van lassen?

Lasverbindingen zijn sterk, licht en stijf. Lassen is een eenvoudige, goedkope en snelle oplossing voor uw industrie. Zeker voor pijpleidingen, waarbij de gladde oppervlakte behouden moet worden, is lassen de oplossing. Lassen is vaak ook een hygiënische oplossing voor bijvoorbeeld de farmaceutische en levensmiddelen industrie. Bovendien zijn lassen bestand tegen hoge temperaturen. En er een goede krachtoverdracht, de structuur wordt door lassen niet verzwakt.

Kwaliteit van de las

De kwaliteit van de lassen wordt door vele factoren bepaald. Natuurlijk is het uitgangs- en toevoegmateriaal van belang. Maar ook de omgeving kan de lassen beïnvloeden. Denk hierbij aan warmte maar ook lucht en water. De verhoging van de kwaliteit is de afgelopen jaren enorm belangrijk geworden. Het opsporen van lasfouten kan bijvoorbeeld met röntgen- of ultrasone apparatuur. Wij controleren onze lassen met behulp van röntgen.

Veiligheid

Zoals veel andere industriële en productie processen, is veiligheid bij het lassen enorm belangrijk. Zeker omdat lassers met vonken en gloeiende metaalspetters werken is de juiste kleding nodig. Ook handschoenen en schoeisel gebruikt bij het lassen moet goed isoleren vanwege het gevaar op schokken.

Op zoek naar een innovatieve oplossing?

Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt

Warning: Undefined array key "quick_contact_gdpr_consent" in /home/customer/www/vipe-welding.nl/public_html/wp-content/themes/jupiter/views/footer/quick-contact.php on line 50