Lasopleiding biedt vluchtelingen toekomstperspectief

Bij Haprotech Lasopleidingen in Velsen-Noord is halverwege september 2016 een groep vluchtelingen gestart met een lasopleiding. Het leerwerktraject, mogelijk gemaakt dankzij een samenwerkingsverband tussen de opleidingsinstelling en WerkSaam westfriesland uit Hoorn, biedt de vluchtelingen zicht op een betere toekomst.

Aandacht voor techniek én taal

Naast de voorbereiding op een vakdiploma als lasser, wordt tijdens het opleidingstraject ook extra aandacht besteed aan technisch Nederlands. Hiermee komt ook het behalen van een VCA-diploma binnen bereik.
De talentvolle kandidaten, afkomstig uit het Midden-Oosten en Afrika, hebben noodgedwongen huis en haard moeten verlaten vanwege een oorlogssituatie. Deze vluchtelingen zijn niet alleen zeer gemotiveerd om hier een nieuw bestaan op te bouwen; zij zien hun toekomst ook vol vertrouwen en positief tegemoet. Via het leerwerktraject zullen zij, na het behalen van de nodige diploma’s, via Haprotech Technisch Uitzendbureau begeleid worden naar werk als lasser.

Over WerkSaam

WerkSaam is de arbeidsbemiddelaar van West-Friesland. De organisatie is ontstaan door een samenvoeging van zeven West-Friese gemeenten en leer-werkbedrijf Op/Maat. Per 1 januari 2015 voert WerkSaam namens de gemeenten de Participatiewet uit.

Bron

Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt