Nieuwe manier metaaltesten

Het testen van materialen en lassen blijft natuurlijk een belangrijke aangelegenheid. ViPe levert ten alle tijden de hoogste kwaliteit laswerk. Maar het testen op belasting kan voor problemen zorgen. Want hoe check je, naast de röntgen check die wij standaard uitvoeren, of de lassen sterk genoeg zijn om de klus te klaren?

Röntgen onderzoek

ViPe keurt natuurlijk de gemaakte lassen voor u met röntgenstraling, maar het zou eventueel in de toekomst nog uitgebreider kunnen. Fraunhofer LBF heeft een nieuwe methode ontwikkeld die het mechanisch testen van een component onder realistische belasting combineert met röntgenologisch onderzoek. Computertomografie (CT-scans) analyseert de schade gedetailleerd gedurende de totale periode van belasting. De lasnaden zouden dus voor het gebruik extra getest kunnen worden.

Non-destructief

De nieuwe methode kan zonder belasting of schade zwakke plekken vinden. Het biedt ontwerpers, lassers en fabrikanten meer informatie en dus beter begrip over de materialen. Door het geteste materiaal ten tijde van de hele belasting duur in een röntgen omgeving te houden krijgt men goede inzichten in de belasting. Zeker het detailniveau waarop de belasting kan worden aangegeven is vernieuwend, dit is van belang voor iedereen in de metaalindustrie. Onze lassen worden als minutieus gecontroleerd, maar deze nieuwe inzichten kunnen een prachtige nieuwe richting aan geven in de lassen en belasting en de veiligheid van lassen.

3D weergave

Met de meest moderne visualiseringsprocessen worden scheurtjes en schade in 3D weergegeven. Het nieuwe concept draagt bij aan een beter begrip van materialen, wat voor ons in de lasindustrie nieuwe inzichten kan geven.

Neem contact op met ViPe voor meer informatie over onze manier van werken en veilig en sterk lassen.

Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt