Trends in de lasindustrie voor 2018

Aan het begin van het jaar kijken we graag vooruit, naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Waar liggen de kansen? De mooie ontwikkelingen? Dit geldt ook voor de wereld van het lassen. Ook de laswereld gaat vooruit, de laswereld leeft en innoveert. ViPe Wilding ziet een aantal trends voor het nieuwe jaar. Een groot onderdeel daarvan is de robotisering van het lassen. Voor sommige projecten kan robotisering een oplossing zijn, voor anderen is juist het secure handwerk van toepassing op het project. Tijdens de internationale vakbeurs op lasgebied vorig jaar werd al duidelijk dat lasrobotisering toch is waar we langzaamaan naar toe bewegen. ViPe vindt robotisering nog niet van toepassing voor het lassen zelf, maar erkent wel dat dit de industrie totaal zal gaan veranderen. Tevens zullen we er veel van kunnen leren.

Robotisering

Naast dat robots secuur en vaak dezelfde output kunnen genereren, is het ook mogelijk om continue te produceren. Vooral het proces wat 24 uur per dag kan doorgaan is een voordeel wat zeker in de industrie zeer van toepassing is. Het volautomatisch wisselen van lastoortsen, wolfram stift en lasercamera kan het lassen veranderen. Ook kunnen robots bijvoorbeeld in nauwe of moeilijk toegankelijker ruimtes nog steeds lassen. Ook hebben lasrobots een groter lasbereik. Maar de robot kan nog steeds niet zonder de mens. De volgende trend zal hier ook bij helpen.

Virtual Reality

VR zal namelijk kunnen helpen bij de invulling van lassen op bijvoorbeeld lastig te bereiken plaatsen. Maar VR kan meer. Ook de verdere ontwikkeling van VR kan een grote rol gaan spelen in het lassen van de toekomst. Naast dat het kan helpen bij het lesgeven kan het ook helpen bij het visualiseren van de lasomgeving en dat geeft alvast inzicht in eventuele problemen die men kan verwachten. Ook het programmeren van bijvoorbeeld de lasrobots kan in de toekomst met VR gebeuren.

Digitaal

Sowieso gaat men meer en meer digitaal. Dit betekent ook dat wij bij ViPe u nog sneller van dienst kunnen zijn natuurlijk. In een digitale omgeving en in onze fabriekshal waar wij prefabricage al een groot deel van uw project kunnen opstarten is een goed begin het halve werk. Uw project klaar voor u het weet!

 3D printen

ViPe lasoplossingen is niet in deze markt actief, maar in Amsterdam is men gestaag aan het werken aan een brug die 3d geprint gaat worden in roestvrijstaal. ViPe voorspelt dat dit in de toekomst een belangrijke ontwikkeling gaat spelen in de metaalindustrie. En het is natuurlijk een prachtig gezicht.

Ook een mooi lasproject voor 2018? ViPe Welding is u graag van dienst!

Recent Posts
Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt

Warning: Undefined array key "quick_contact_gdpr_consent" in /home/customer/www/vipe-welding.nl/public_html/wp-content/themes/jupiter/views/footer/quick-contact.php on line 50