Delft Aerospace Rocket Engineering van TU Delft bedankt ViPe Welding

ViPe Welding heeft voor Project Sparrow de brandstoftanks en het brandstoftoevoersysteem van de volgende generatie raketmotor gelast. De motor wordt ontworpen door studenten van de vereniging Delft Aerospace Rocket Engineering en gaat gebruikt worden voor de opvolger van de Stratos IV raket.

Via LinkedIn hebben wij het volgende dankwoord ontvangen, waar wij zeer trots op zijn en graag willen delen. Vandaag wil Project Sparrow één van zijn geweldige sponsors, ViPe Welding, bedanken voor de enorme hulp die ze hebben geboden bij het ontwikkelen van de DLX-150 Firebolt raketmotor met vloeibare brandstof. Om zo’n complexe motor te ontwikkelen, is het noodzakelijk om te werken met cryogene vloeibare zuurstof bij temperaturen van -196 ° C en extreem hoge drukken van 70 bar, waardoor het toevoersysteem een zeer technisch uitdagend aspect van het project is om te werken. ViPe Welding heeft ons geholpen door de fittingen aan de cryogene kleppen in het toevoersysteem te lassen, waardoor we de stroom van de vloeibare zuurstof kunnen regelen met behoud van een lekdicht systeem.

ViPe Welding bood ook verdere assistentie door de flens aan de bovenkant van onze brandstoftank te lassen. Deze flens zorgt ervoor dat de brandstoftank wordt gesloten en goed wordt afgedicht, wat uiterst uitdagend is bij het werken met cryogene vloeibare zuurstof. Dankzij de expertise van ViPe Welding werkte de flens perfect en konden we de vloeibare zuurstof veilig opslaan bij de vereiste lage temperaturen en hoge drukken.

Project Sparrow is erg dankbaar voor de geweldige hulp van ViPe Welding en we kijken ernaar uit om in de toekomst met hen te blijven samenwerken.

Recent Posts
Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt

Warning: Undefined array key "quick_contact_gdpr_consent" in /home/customer/www/vipe-welding.nl/public_html/wp-content/themes/jupiter/views/footer/quick-contact.php on line 50