Vipe Welding in de Stedenbouw met project voor Unilever

In editie 760 van de Stedenbouw staat een leuk artikel over een project waaraan Vipe Welding heeft meegewerkt. In dit artikel staat interessante informatie over Vipe Welding en de werkzaamheden van het bedrijf. Lees het segment over Vipe Welding hieronder:

Vakkundig laswerk draagt bij aan perfect werkende technische installaties

In projecten, zoals het het nieuwe center van Unilever in Wageningen, waar enorm veel aandacht wordt besteed aan de energiezuinigheid van het gebouw en het comfort en de gezondheid van de gebruikers, moeten de technische installaties perfect functioneren. Dat hangt af van de kwaliteit van de systemen, maar evenzeer van de correcte aansluiting van die installaties op het leidingnet en de nauwkeurige montage in het gebouw. Bij Unilever zorgen bijvoorbeeld twaalf luchtbehandelingskasten voor een gezond binnenklimaat in het gebouw. Deze immense kasten van 18 meter lang, ongeveer 5 meter breed en 3 meter hoog werden in verschillende grote modules naar de bouwplaats gebracht en daar gemonteerd en aangesloten. Hollander Techniek, binnen het bouwteam verantwoordelijk voor de technische installaties deed voor die aansluiting een beroep op de gecertificeerde monteurs en lassers van Vipe Welding.

“We werden door Hollander Techniek gecontacteerd om de laswerkzaamheden aan de grote verdeelinstallaties en het leidingwerk op het dak van het gebouw uit te voeren en zo het installatiebedrijf bij te staan bijwerkzaamheden project unilever de montage van de prefab delen. Op zich was dit niet een al te complex, maar wel een heel mooi project waarvoor we gedurende drie tot vier maanden met een team op de bouwplaats actief waren” zegt Peter Alberts, directeur bij Vipe Welding. “Als gespecialiseerd lasbedrijf met 20 man in vaste dienst, op piekmomenten aangevuld met flexibele werkkrachten, staan we voor in het ontwikkelen en prefabriceren van grotere vaan complexere utilitaire installaties, die we dan just-in-time op de bouwplaats leveren en indien gevraagd, door onze monteurs en lassers te plaatse projectkundig en correct laten installeren en afwerken. We zijn heel vaak betrokken bij datacenters, grote fabrieken en technische ruimtes en staan in voor stroom- en condensleidingen. gasleidingen, centrale verwarming, gekoelde watersystemen, industriële procesinstallaties, energiecentrales, verdeelstations, maar ook tanks en drukvaten.”

Vipe Welding was recent ook betrokken bij het nieuwbouwproject van Danone, waarvoor de firma alle laswerk alsook CV en GKW voor de non-food gerelateerde installaties uitvoerde.

Dit artikel is te lezen op blz. 71 in editie 760 van Stedenbouw – jaargang 74 – 2020

Lees het gehele artikel over het project van Unilever via de onderstaande link:
unilever-global-foods-innovation-cente-wageningen

Recent Posts
Contact

Laat uw vraag of bericht achter

Niet leesbaar? Verander tekst captcha txt

Warning: Undefined array key "quick_contact_gdpr_consent" in /home/customer/www/vipe-welding.nl/public_html/wp-content/themes/jupiter/views/footer/quick-contact.php on line 50